U Pirotu održana međunarodna konferencija o regionalnom razvoju i prekograničnoj saradnji

Na Trećoj međunarodnoj naučno-stručnoj konferenciji „Regionalni razvoj i prekogranična saradnja“, održanoj 7. decembra u Pirotu, predstavljeno su 62 naučna rada.

Radove koji razmatraju teme i iskustva značajna za regionalni razvoj i prekograničnu saradnju, ulogu Slobodnih zona u unapređenju poslovnog okruženja, nove trendove u povećanju efikasnosti privrede i inovacije koje doprinose privrednom razvoju pograničnih područja prijavilo je 120 autora iz naučnih institucija iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Hvatske, Albanije, Poljske, Italije, Indonezije, Kanade i Ujedinjenih Arapskih Emirata
Na konferenciji je potpisan ugovor o saradnji između Fakulteta za menadžment Zaječar i Slobodne zone Pirot, u cilju realizacije programa kratkih studija za dualno obrazovanje ekonomista za spoljnu trgovinu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 127-1024x683.jpg

Ovaj međunarodni skup organizovali su Srpska akademija nauka i umetnosti – Ogranak u Nišu, Grad Pirot, Ugovorna okružna privredna komora Pirot, Fakultet za menadžment Zaječar, Metropolitan Univerzitet i Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura“ Univerziteta Singidunum.

Izvor i foto: komorapirot.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar