VIDEO: Dimitrov – Prevoz na teritoriji opštine Dimitrovgrad za sve građane besplatan

Do donošenja odluke o javno-privatnom partnerstvu sa elementima koncesije, koja se očekuje do sredine naredne godine, prevoz na teritoriji opštine Dimitrovgrad za sve kategorije građana biće besplatan, izjavio je neposredno nakon završetka sednice Opštinskog veća Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad.

This image has an empty alt attribute; its file name is 134-1024x683.jpg

Većnici su na zasedanju utvrdili i nekoliko predloga odluka, koji će se 18. decembra naći pred odbornicima lokalnog palamenta na razmatranje i usvajanje. Među njima je i predlog odluke o budžetu opštine za 2020. godinu, koji će prema rečima Dimitrova biti dostavljen skupštinskim organima onakav kakav je bio predložen na javnoj raspravi, koja je održana krajem novembra.

Takođe, utvrđen je i predlog odluke o poslovanju budžeta opštine za period od 1. januara do 30. septembra ove godine.

“Realizacija budžeta za prvih devet meseci ove godine je na oko 50%, a s obzirom da je u zadnjem kvartalu realizacija najbolja, očekujemo da ona dođe na oko 67-68%, odnosno u nominalnom iznosu oko 550 miliona dinara” – kazao je Dimitrov

This image has an empty alt attribute; its file name is 135-1024x683.jpg
Na sednici Veća utvrđen je i predlog odluke o visini boravišne takse. Dimitrov kaže da će boravišna taksa u 2020. biti na nivou na kakvom je u ovoj godini. Za sve registrovane ugostiteljeske objekte koji nude prenoćište ona će iznositi 100 dinara po krevetu za noć, dok će za kategorisana domaćinstva koja izdaju krevete i kamping mesta ona biti 1000 dinara na godišnjem nivou.

Detaljnije o zasedanju Opštinskog veće govori Vladica Dimitrov.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
decembar 2019

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar