a

Opština Dimitrovgrad obezbeđuje novogodišnje paketiće za decu

U susret novogodišnjim praznicima, mališane će i ove godine opština Dimitrovgrad obradovati paketićima. Iz Opštinske uprave obaveštavaju da sva deca do 10 godina starosti, odnosno do četvrtog razreda, imaju pravo na poklon novogodišnji paketić.

Kako stoji u obaveštenju dostavljenom portalu FAR, za decu koja pohađaju osnovnu školu i predškolsku ustanovu, spiskove izrađuju i dostavljaju škola i vrtić, dok je ostalu decu potrebno prijaviti u kancelariji Dečije zaštite, koja se nalazi pored Uslužnog centra, najkasnije do 18. decembra. Prilikom prijavljivanja, dostavlja se zdravstvena knjižica deteta na uvid, kao dokaz prebivališta.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar