a

Izložba Udruženja likovnih umetnika “Pirgos Art” u dimitrovgradskoj galeriji

U galeriji “Metodi Meta Petrov” u četvrtak, 12. decembra, biće otvorena izložba Udruženja likovnih umetnika “Pirgos Art” iz Pirota, sa početkom u 18:00 časova.

Kako je izjavio upravnik galerije Zoran Andonov za portal FAR, ovo je njihova 38. godišnja izložba po redu i realizuje se u saradnji sa pirotskom galerijom “Čedomir Krstić”.

Udruženje likovnih umetnika “Pirgos Art” postoji od 1981. godine i okuplja umetnike amatere koji se bave slikarstvom, vajarstvom, fotografijom i mozaikom. Udruženje je otvorenog tipa i danas broji oko četrdeset članova, koji tokom godine samostalno učestvuju u likovnim kolonijama u Srbiji, Bugarskoj i Crnoj Gori.

Udruženje svake godine, od svog osnivanja, organizuje kolektivnu izložbu u saradnji sa galerijom savremene umetnosti „Čedomir Krstić“ u Pirotu, a nakon prošlogodišnjeg predstavljanja umetnici ovog udruženja ponovo će izložiti svoje radove ljubiteljima likovne umetnosti u Dimitrovgradu.

Postavka obuhvata raznovrsna umetnička dela – slike, grafike, skulpture i fotografije.

 Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar