a

Izložba “Pirgos Arta” u čast Dragoslavu Markoviću

“Po nekom ustaljenom običaju kraj godine u galeriji uvek je rezervisan za likovne stvaraoce čiji umetnički rad nije profesija, već se bazira na stvaralaštvu iz ljubavi, a takva dela su najvrednija i najlepša” – rekao je na otvaranju 38. godišnje izložbe udruženja likovnih umetnika “Pirgos Art” Zoran Andonov, upravnik galerije “Metodi Meta Petrov” u Dimitrovgradu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 209-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 210-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 211-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 212-1024x683.jpg

Na drugoj po redu postavci u Dimitrovgradu, 28 članova “Pirgos Arta” izložilo je pedesetak radova među kojima su slike, skulpture, crteži, fotografije, grafike i mozaik.

Predsednik najstarijeg pirotskog likovnog udruženja koje je osnovano 1981. godine Dejan Cvetković je u izjavi za FAR rekao da je izložba posvećena tragično nastradalom članu “Pirgos Arta” Dragoslavu Markoviću.

“Ova izložba je neko naše viđenje stvarnosti, Mi gajimo estetiku lepog, imamo svoju poetiku i svoj način izražavanja i time ćemo težiti i u budućnosti. Već smo se predstavili u Pirotu, sada smo u Dimitrovgradu, a do kraja godine naša dela pokazaćemo i ljubiteljima likovne umetnosti u Babušnici i Beloj Palanci” – istakao je Cvetković.

This image has an empty alt attribute; its file name is 213-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 214-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 215-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 216-1024x683.jpg

Izložba “Pirgos Arta” biće otvorena do 27. decembra, nakon čega će svoje radove u dimitrovgradskoj galeriji izložiti članovi udruženja likovnih stvaralaca Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar