a

Za nedelju dana 2.791 vozač sankcionisan zbog vožnje pod dejstvom alkohola

U akciji pojačane kontrole saobraćaja, od 9. do 15. decembra, na teritoriji Srbije otkriven je i sankcionisan 2.791 vozač pod dejstvom alkohola i 45 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopšteno je iz MUP-a Srbije. To pokazuju podaci kontrole vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci u okviru Mreže saobraćajnih policija Evrope (TISPOL) čija je Srbija pridružena članica. Reč je o međunarodnoj akciji koja je organizovana u 29 država,

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova se navodi da su na trežnjenju zbog vožnje sa više od 1,2 promila alkohola zadržana 544 vozača, a sudijama za prekršaje je zbog nasilničke vožnje privedeno 127 vozača kod kojih je utvrđeno više od dva promila alkohola.

Na osnovu zvanične statistike u Srbiji je od početka godine iz saobraćaja isključeno oko 45 hiljada vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

P. Videnov (izvor: mup.gov.rs)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar