Za petak zakazana sednica SO Bosilegrad

Predsednik Skupštine opštine Bosilegrad Slavčo Vladimirov zakazao je za petak 20. decembar, sednicu lokalnog parlamenta na kojoj će u centru pažnje biti usvajanje budžeta opštine za 2020. godinu.

Pred odbornicima će se naći i predlog odluke o petom rebalansu budžeta za 2019. godinu, kao i davanje saglasnosti na rešenje o usvajanju devetomesečnog izveštaja o izvršenju budžeta opštine za tekuću godinu. Na dnevnom redu zasedanja su i programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova korisnika budžeta.

Na usvajanje će se naći i predlozi odluka o usvajanju Programa zaštite životne sredine opštine Bosilegrad za period od 2019 do 2029 godine, o lokalnim komunalnim taksama, o boravišnoj taksi, o obrazovanju Saveta za zdravstvo, kao i odluka o prvoj izmeni i dopuni Plana generalne regulacije.

Početak 24. po redu sednice lokalnog parlamenta zakazan je za 12:00 časova, uz direktan prenos na Radio Bosilegradu.

 B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Божидар Иванов е роден през 1970 година. Макар че икономист по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1998 год. в Центъра за култура „Босилеград” - Радио-телевизия Босилеград, където като журналист и водещ вече 18 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Иванов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-водещ от 1998 до 2016 година, зад когото са наредени часове емисии, интервюта, репортажи... Сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с Радио телевизия Фокус, Телевизия 017 и Българското национално радио. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия, лауреат на значими журналистически признания, участник във всички семинари на BBC и активен участник в опазването на информирането на майчин български език чрез Комисията по информиране при Националния съвет на българското малцинство в Сърбия в първите два състава.

Bez komentara

Ostavi komentar