a

Humanitarni performans “Naša krila” 25. decembra u Dimitrovgradu

Učenici osnovne škole “Hristo Botev” i gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” izvešće u sredu, 25. decembra po drugi put humanitarni performans “Naša krila” pod sloganom “Budi promena koju želiš da vidiš u svetu”. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra za kulturu sa početkom u 18:00 časova.

Tijana Aleksov, upravitelj fondacije “Zamisli život” izjavila je za FAR da je performans pripremila nastavnica srpskog jezika u osnovnoj školi, Svetlana Stojanov, a sva prikupljena sredstva biće namenjena za decu bez roditeljskog staranja, jednoroditeljskih porodica i pod starateljstvom.

Predstava je rađena u saradnji sa udruženjima “Harmonija” i “Edukacioni centar”, a suorganizator je Fondacija “Zamisli život”.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar