VIDEO: Dejan Milev – Za medije u 2020. godini 12,5 miliona dinara

Početkom januara naredne godine opština Dimitrovgrad raspisaće konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za čiju namenu će biti izdvojeno 12,5 miliona dinara, rekao je nakon sednice Opštinskog veća Dejan Milev, većnik za obrazovanje i informisanje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 486-1024x683.jpg

Prema njegovim rečima, na konkursu će biti podržane dve mere. Za prvu je iz opštinskog budžeta izdvojeno 1,5 miliona dinara, a kako kaže radi se o sufinansiranju proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja. Druga mera obuhvata sufinansiranje proizvodnje medijskih sadržaja na jezicima koji su u službenoj upotrebi na teritoriji opštine i za nju će iz opštinske kase biti obezbeđeno 11 miliona dinara, kazao je opštinski većnik.

This image has an empty alt attribute; its file name is 487-1024x683.jpg

Milev naglašava da je opština Dimitrovgrad, prema Pravilniku o sufinansiranju projekata proizvodnje medijskih sadržaja koji predviđa pojedinačna davanja, 30. novembra donela odluku o utvrđivanju visine sredstava za sufinansiranje projekata u okviru javnog informisanja za ovu vrstu davanja, za koju je kako kaže izdvojeno 430 hiljada dinara.

Prema rečima Mileva osnovni razlozi zbog kojih je lokalna samouprava izvdojila pojedinačna davanja su potrebe opštine da kroz konstante promotivne aktivnosti podigne kvalitet manifestacija od značaja za opštinu, promocija privrednih aktivnosti i zaposlenja u okviru Radne zone Beleš, predstavljanje opštine u okviru procesa bratimljenja sa opštinom Dimitrovgrad iz susedne Bugarske, kao i promotivne aktivnosti podrške prioritetu opštine u pogledu određivanja mera aktivnosti za povratak i ostanak mladih.

This image has an empty alt attribute; its file name is 488-1024x683.jpg

Na dnevnom redu Opštinskog veća našlo se je još nekoliko tačaka, među kojima i usvajanje Izveštaja o rezultatima konkursa za dodelu studentskih stipendija za školsku 2019/20 godinu.

“Mi imamo dve vrste stipendija koje dodeljujemo, a to su redovne i vanredne. Za redovne se rangiranje vrši isključivo na osnovu uspeha studenata, dok se za vanredne, osim uspeha sagledava i socijalni status studenata, odnosno primanja porodice” – rekao je, između ostalog, Milev.

Detaljnije o sednici Opštinskog veća govori Dejan Milev.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
decembar 2019

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar