a

U petak humanitarni Novogodišnji koncert Caribrodskog orkestra i promocija albuma “Mila sestro Stara planino”

Humanitarni Novogodišnji koncert i promocija kompakt diska “Mila sestro Stara planino” Caribrodskog orkestra biće održana u petak, 27. decembra, u velikoj sali Centru za kulturu u Dimitrovgradu, u 19:00 časova.

Publika će imati priliku da čuje interpretacije muzičkih numera “Mila sestro Stara planino”, “Smilovski zapojas”, “Eleno mome”, “Rume, mome”, “Ako odam vo Bitola”, “Pošla Trojanka na vodu”, “Caribrodska rečenica”, “Pošla mi Lenka na vodenicu”, “Na Bembašu” i “Oj, ovčarče”.

Ovaj sastav neguje tradicionalnu folklornu i staru gradsku muziku, a na repertoaru se nalaze evergrin kompozicije, kao i popularne zabavne melodije, sa posebnom akcentom na muziku Balkana – srpske, bugarske, makedonske, bosanske, rumunske pesme…

Orkestar nastupa u sastavu Aleksandar Vasov – vokal, kaval i tamburica, Darko Petrov – harmonika, Špira Tričkov – truba, Dragoljub Pejčev – gitara i Vasa Aleksov – kontrabas.

Izdavač albuma je Narodna biblioteka “Detko Petrov” uz podršku opštine Dimitrovgrad, a disk je snimljen u studiju Bugarskog nacionalnog radija (BNR).

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar