a

Za vikend prava zima, Nova godina donosi porast temperature

Poslednji radni dan u sedmici biće oblačan sa slabom kišom, a u planinskim predelima sa slabim snegom, kažu u RHMZ-u. Tokom noći sneg se očekuje i u brdskim predelima, pa će u dane predstojećeg vikenda zima pokazati svoje pravo lice. Biće hladno sa snegom. Više snežnih padavina očekuje se u zapadnim, jugozapadnim i južnim predelima uz severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od -2 do 2, a najviša dnevna od 1 do 6 stepeni.

U nižim predelima jugozapadne Srbije pašće do 10, a na planinama i do 15 centimetara snega. Prestanak padavina sinoptičari najavljuju za nedelju popodne. Temperatura u jutranjim satima od -4 do 0 stepeni, a tokom dana -1 do 2 stepena.

Zbog moguće poledice na putevima, vozačima se savetuje krajnje oprezna vožnja, a u planinskim predelima zbog snega na kolovozu obavezna upotreba zimske opreme.

U ponedeljak će biti suvo sa sunčanim intervalima uz umeren zapadni i severozapadni vetar i jutarnjom temperaturom od -5 do -2 stepena.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, Nova godina doneće porast temperature, a u periodu do 4. januara biće suvo sa sunčanim intervalima.

P. Videnov (izvor: RHMZ/RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar