a

Hladno vreme, od utorka do nedelje bez padavina

Nakon umerenog mraza 30-ti decembarski dan biće oblačan i pod uticajem hladnog vazduha, kažu u RHMZ-u. Na jugu tokom prepodneva slab sneg. Duvaće uglavnom severni vetar, a krajem dana i tokom noći u skretanju na zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od -1 do 2 stepena.

U utorak, poslednjeg dana u godini, jutro hladno sa slabim ili umerenim mrazem, Temperaura u jutarnjim satima od -9 do -2 stepena. Tokom dana biće malo toplije sa temperaturom u intervalu od 2 do 8 stepeni.

Meteorolozi najavljuju da od utorka do nedelje neće biti padavina, izuzev brdsko-planinskih predela, gde se 1. januara ponegde očekuje provejavanje slabog snega. U tom periodu dnevna temperatura će biti oko 4 stepena. Novi sneg se očekuje za Božić.

Zbog moguće poledice i zaleđivanja mokrih kolovoza učesnicima se savetuje oprez za volanom i obavezna upotreba zimske opreme, naročito u planinskim predelima zbog snega na putevima.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Podeli vest
Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar