VIDEO: TV serijal “Riznice Srbije” – Šta sve trpi reka (epizoda 3)

Treća epizoda serijala za decu “Šta sve trpi reka” deo je projekta „Riznice Srbije“ koji ima za cilj da deci predškolskog i školskog uzrasta približi važnost očuvanja, negovanja i održivog korišćenja prirodnih resursa, ugroženih biljnih i životinjskih vrsta i njihovih staništa, ali i materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasleđa Srbije. Tokom projekta su u prvoj fazi realizovane 3 TV epizode („Balkanski magarac”, Karakačanska ovca” i „Šta sve reka trpi”). Namera je da se uz direktno učešće dece kao naratora i učesnika u pripremi i snimanju sadržaja, jezikom prilagođenim mlađim uzrastima, zainteresuje dečija pažnja za živi svet u okolini i život predaka.

Epizoda „Šta sve trpi reka“ prikazuje načine na koji čovek zagađuje reke koristeći primere zagađenja i uništavanja njihovog korita na području Pirotskog okruga. Deca razgovaraju i o životu koji se odvija u reci i oko reke.

Snimatelji: Stefan Pavić / Slaviša Milanov
Montaža: Mikica Kostov
Administrator: Saša Radivoev
Novinar; Sergej Ivanov
Scenario: Aleksandar Todorov
Producent: Slaviša Milanov
Reditelj: Petar Videnov
Produkcija: Internet Portal FAR
2019

Ovaj medijski sadržaj je deo projekta „RIZNICE SRBIJE – obrazovni serijal za decu namenjen upoznavanju prirodnog i kulturnog nasleđa”, koji se sufinansira sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, u okviru konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja za televizije u 2019. godini.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar