a

Devojčica Jovana iz Pirota je prva beba rođena u 2020. godini u pirotskom porodilištu

Prva beba u Pirotskom okrugu u Novoj 2020. godini je Jovana Jovanović, rođena 2. januara u 03:30 sati u porodilištu Opšte bolnice u Pirotu. Devojčicu je na svet donela Ivana Jovanović iz Pirota.

Od početka godine do sada u pirotskom porodilištu je rođeno pet beba. Ovo je za portal FAR izjavio dr Vladan Đurov, načelnik Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo.

Kada je reč o statistici, Đurov je rekao da je 2019. godine u porodilištu Opšte bolnice rođeno 57 beba iz Dimitrovgrada, što je za 5 beba više nego 2018. godine.

Prema statistici Polivalentne patronažne službe dimitrovgradskog Doma zdravlja broj novorođenih beba tokom protekle godine je 61.

Đurov kaže da je u Pirotu prošle godine u odnosu na 2018. godinu rođeno 14 beba manje, u Beloj Palanci 1 beba više i u Babušnici 9 beba više.

U velikoj anketi sajta “Bebac” pirotsko porodilište mame su ocenile za jedno od najboljih na jugu Srbije.

Predanje kaže da kada se devojčica prva rodi u godini to znači mir, sigurnost i stabilnost za celu zemlju. Smatraju se “decom sreće”.

Teodora Petrov

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar