Nagrade gradovima i opštinama za najbolje primere dobre uprave

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Branko Ružić saopštio je danas da će Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave prvi prvi put u ovoj godini nagrađivati gradove i opštine, koji su se istakli kao najbolji primeri dobre uprave, a za to je predviđen nagradni fond u iznosu od 10 miliona dinara, saopšteno je na sajtu Vlade.

Ružić je izrazio očekivanje da će se ovom nagradom podstaći lokalne samouprave da budu još bolje i pruže što kvalitetnije i efikasnije usluge svojim građanima i dodao da je plan da se ova nagrada ubuduće dodeljuje svake godine.

On je objasnio da će taj nagradni fond biti u okviru Fonda za lokal Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i napomenuo da su sredstva u tom Fondu povećana i u 2020. godini i iznosiće 520 miliona dinara.

Ministar je naveo da je za dve godine iz Fonda za lokal podržano ukupno 136 projekata sa približno 810 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, gradovi i opštine su ta sredstva iskoristila da rekonstruišu vrtiće, škole, ulice, mostove, modernizuju svoj rad, organizuju kulturne, sportske, turističke i druge manifestacije, kao i da rade na prevenciji od elementarnih nepogoda.

“Počeli smo sa 10 miliona dinara u Fondu za lokal, 2018. godine fond je iznosio oko 320 miliona dinara, a 2019. 490 miliona dinara”, podsetio je ministar.

Ružić je poručio da će i u 2020. godini gradovi i opštine moći će da prijave projekte za bolju infrastrukturu, razvoj eUprave, organizaciju kulturnih, turističkih i drugih manifestacija, kao i za preventivno delovanje na smanjenju rizika od klimatskih promena, kao i elementarnih i drugih nepogoda.

Izvor i foto: srbija.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar