a

Na “Gradini” zaplenjene cigarete u kutijama keksa i malih kućnih aparata

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu “Gradina” kod Dimitrovgrada zaplenili preko 300 paklica cigareta koje su bile zapakovane u kutije umesto hrane, keksa, napolitanki i malih kućnih aparata, saopšteno je iz Uprave carina.

Krijumčarene cigarete „merilin“ otkrivene su prilikom detaljne kontrole za koju je na ulazu u zemlju izdvojen „seat alhambra“ bugarske registracije.

Njime su ka Italiji putovala dvojica 30-godišnjih bugarskih državljana, koji su carinicima rekli da kod sebe pored ličnih stvari imaju nešto malo hrane i dva boksa cigareta.

Detaljnim pregledom njihovih stvari, carinici su utvrdili da su sa sobom poneli čak 32 boksa cigareta.

Ono što je posebno zanimljivo je kako su paklice bile pažljivo upakovane u plastične kutije za hranu, kartonske kutije keksa, pakovanja napolitanki i originalne kutije malih kućnih aparata.

Samo letimičnim pogledom, bez detaljnog pregleda i otvaranja svake kutije ponaosob, teško da bi se moglo uočiti da se umesto „super secka“, mini plinskog rešoa, aparata za espreso kafu i mini ventilatora u kutijama zapravo kriju cigarete, koje zahvaljujući budnosti carinika ipak nisu stigle do Italije, stoji u saopštenju.

Izvor i foto: Uprava carina Republike Srbije

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar