a

Opština Dimitrovgrad raspisala medijski konkurs

Odlukom o budžetu opštine Dimitrovgrad za 2020. godinu, od 18. decembra 2019., planirana su sredstva u iznosu od 12.500.000 dinara namenjena za ostvarivanje i unapređenje javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i za unapređenje javnog informisanja na jezicima nacionalnih manjina, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad.

Predviđeno je sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2020. godini u iznosu od 1.500.000 dinara, kao i sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na jeziku nacionalne manjine, čiji je jezik u službenoj upotrebi na teritoriji opštine Dimitrovgrad u 2020. godini, u iznosu od 11.000.000 dinara.

Najmanji iznos sredstava po projektu u okviru prve mere je sto hiljada, a najveći milion dinara, dok je najmanji iznos sredstava po projektu u okviru druge mere javnog poziva sto hiljada, a najveći šest miliona dinara.

Pravo učešća imaju izdavači medija čiji su mediji upisani u Registar medija koji vodi Agencija za privredne registre i pravno lice, odnosno preduzetnik, koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansirani medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija, dok izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda ne mogu da učestvuju na konkursu.

Isto tako pravo učešća nemaju ni lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva od opštine Dimitrovgrad namenjena projektnom sufinansiranju, a nisu blagovremeno u propisanoj formi podnela narativni i finansijski izveštaj o realizaciji projekta.

Prijave na konkurs podnose se do 24. januara 2020. a odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 15 dana od dana zaključenja konkursa, stoji na sajtu opštine.

 Slobodan Aleksić

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar