a

Proizvođačke cene u oblasti poljoprivrede i ribarstva blago povećane

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u novembru 2019. godine, u odnosu na isti mesec prethodne godine, povećane su za 1,5 odsto, saopšteno je na sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama stoka i živina (9,4 odsto) i voće (9,9 odsto).

Cene proizvođača proizvoda poljoprivrede i ribarstva u novembru 2019. godine, u odnosu na oktobar 2019. godine, u proseku su povećane za 1,4 odsto, piše u saopštenju.

T. Petrov (izvor: stat.gov.rs / srbija.gov.rs)

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar