a

“Sajam pirotske peglane kobasice” 25. i 26. januara

Gastronomska manifestacija “Sajam pirotske peglane kobasice” održaće se 25. i 26. januara od 10:00 do 18:00 časova, u sportskoj hali “Kej” u Pirotu. Ovo je osmi po redu sajam, a svečano otvaranje zakazano je za 25. januar u 12:00 sati.

Pre sajma zainteresovani će imati priliku da prisustvuju još jednoj manifestaciji za privredu, medije i poslovni svet pod nazivom “U susret danima pirotske peglane kobasice”, koja će se održati 24. januara.

Na “Sajmu pirotske peglane kobasice” prijavljeno je ukupno 40 izlagača, odnosno proizvođača tog proizvoda, 60 mlekara i vinarija iz cele Srbije. Ispred sportske hale biće oko 100 izlagača suvenira i domaće radinosti. Ovo je za portal FAR izjavio direktor Turističke organizacije Pirot, Bratislav Zlatkov.

Manifestaciju će pratiti i niz muzičkih dešavanja. Očekuje se nastup beogradske grupe “Kal”, pevačke grupe “Zlatno grlo” iz Pirota i folklornih ansambala.

Organizatori ovog gastronomskog događaja su Turistička organizacija Pirot i Udruženje proizvođača pirotske peglane kobasice, generalni pokrovitelj je Grad Pirot, a generalni sponzor Jelen pivo.

Ulaznice na dan Sajma biće 200 dinara, a u pretprodaji 100 dinara. Mogu se nabaviti u prostorijama Turističke organizacije do petka, 24. januara.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar