a

Promocija kalendara sa likovima novorođenih beba 22. januara

Promocija kalendara za 2019. godinu sa likovima novorođenih beba u opštini Dimitrovgrad biće održana u sredu, 22. januara u Edukativno-obrazovnom centru, sa početkom u 16:00 časova.

Kalendar je rezultat akcije pod nazivom “Da nas bude više” Polivalentne patronažne službe Doma zdravlja u Dimitrovgradu, koji ima za cilj porast nataliteta u gradu. Ovo je deveta po redu akcija, a na kalendaru će se naći ukupno 61 lik novorođenih beba u toku 2019. godine.

“Drugu deceniju 21. veka počeli smo sa ukupno 47 beba. Tada nismo mogli da se pomirimo sa činjenicom da je natalitet toliko mali i odlučili smo da pokrenemo akciju. Upravo je kalendar rezultat toga. Danas smo dostigli cifru od 61, što pokazuje da akcija uspeva. Evo već godinama sakupljena sredstva ujedno idu i u humanitarne svrhe, fondaciji ‘Zamisli život’, tako će biti i ove godine” – izjavila je specijlno za FAR patronažna sestra Suzana Milev.

Odštampano je ukupno 450 kalendara, koji su namenjeni roditeljima čija su deca na kalendaru, užoj porodici i svim humanim ljudima.

Akciju “Da nas bude više” organizuje Polivalentna patronažna služba u saradnji sa lokalnom samoupravom, a uz podršku Narodne biblioteke “Detko Petrov”, Osnovne škole “Hristo Botev” i Predškolske ustanove “8. septembar”.

Teodora Petrov

Foto: fejsbuk stranica Polivalentne patronažne službe

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar