a

Rekordnih 15 takmičara plivaće za Časni Bogojavljenski krst u Dimitrovgradu

Rekordnih 15 takmičara nadmetaće se na tradicionalnoj petoj po redu manifestaciji “Plivanje za Časni Bogojavljenski krst 2020” koja će se u nedelju 19. januara održati u Dimitrovgradu. Ovo je za portal FAR rekao direktor Sportsko turističkog centra Caribrod Vasil Andrejev.

Andrejev je ovim putem pozvao Dimitrovgrađane da se okupe u što većem broju na dvomostovlju kako bi pružili podršku plivačima, a ujedno i prisustvovali obeležavanju velikog hrišćanskog praznika.

Nadmetanje za Časni krst počeće u 11:00 časova. Pre toga, u 8:00 sati, u gradskoj crkvi “Rođenje Presvete Bogorodice” biće služena liturgija, a u 10:30 časova krenuće litija od ovog hrama do dvomostovlja na Nišavi.

Događaj organizuju Ustanova za sport i turizam Sportsko turistički centar Caribrod, Crkvena opština Dimitrovgrad i Sportski savez Caribrod. Pokrovitelj je opština Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar