a

Audicija za pevače i plesače “Ritma Evrope” 26. januara u Dimitrovgradu

U okviru najvećeg dečijeg muzičkog takmičenja “Ritam Evrope”, 26. januara u 14:00 časova, u Centru za kulturu u Dimitrovgradu, održaće se audicija za pevače i plesače.

Odabrani će imati priliku da svoj vrhunski talenat za pevanje i ples usavršavaju tokom šestomesečnih priprema sa trenerima glasa, kao i sa umetničkim direktorima scenskog performansa. Darovite mlade ljude mogu prijaviti škole, kulturno-umetnička društva, dirigenti horova, umetnički direktori i drugi iz sveta plesa i muzike, ali se mogu prijaviti i pojedinci izvan ovih ustanova.

Takmičenje je za mlađe učesnike, uzrasta od 12 do 20 godina, koji pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela i Australije. Ukupan broj gradova predstavnika – takmičara je najviše 24 u jednoj zemlji, a najmanje 12. Završno takmičenje bi trebalo da se održi u maju ili junu uz direktan TV prenos.

“Ritam Evrope” se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću i ima tradiciju dugu već 10 godina. Podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije.

Audicije će još biti održane i u drugim gradovima Srbije poput Bosilegrada, Pirota, Leskovca, Knjaževca, Novog Sada, Ćuprije, Loznice, Šida, Medveđe, Vrbasa i Titela.

Pobednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova i glasova žirija gradova učesnika, uz mogućnost dodeljivanja stručnog žirija od strane festivala “Ritam Evrope”.

Više o samom takmičenju i pravilima na sajtu www.theeurope.eu .

Teodora Petrov

Foto: fejsbuk stranica “Srbija u Ritmu Evrope”

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar