a

Bronzana medalja za mladu dimitrovgradsku plivačicu Saru Jelenkov u Kragujevcu

Sara Jelenkov iz Dimitrovgrada osvojila je bronzanu medalju u 1. kolu Zimskog pojedinačnog prvenstva Plivačkog saveza Centralne Srbije, održanog 25. januara u Kragujevcu.

Nastupajući za prvu takmičarsku postavu plivačkog kluba “Sveti Sava” iz Pirota, ova talentovana trinaestogodišnja plivačica i učenica sedmog razreda dimitrovgradske osnovne škole “Hristo Botev”, okitila se bronzanim odličjem u discplini 200 metara leđnim stilom. Pored nje, za pirotski klub, pod vođstvom trenera Stefana Veljkovića, nadmetalo se još troje takmičara, ali nisu uspeli da se domognu medalja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 214-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 215-1024x683.jpg

U 1. kolu Zimskog prvenstva nastupio je 371 plivač iz 24 kluba, a naredno 2. kolo biće održano 29. februara isto u Kragujevcu.

Sara Jelenkov se plivanjem bavi od 2015. godine. Pored uspešnih nastupa za atletski klub “Balkan” iz Dimitrovgada, prošle godine je u Pirotu osvojila prva tri mesta na Okružnom školskom takmičenju u plivanju, u disciplinama kraul, prsno i leđno i ostvarila plasman za državno školsko prvenstvo u Kragujevcu, gde je u disciplini prsno zauzela 11. mesto kao takmičarka dimitrovgradske osnovne škole.

Dobitnica je posebnog priznanja za sport na ceremoniji proglašenja najboljih sportista Dimitrovgrada 2019. godine, koja je održana 24. januara.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić / Plivački klub “Sveti Sava” Pirot

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar