Bronzana medalja za mladu dimitrovgradsku plivačicu Saru Jelenkov u Kragujevcu

Sara Jelenkov iz Dimitrovgrada osvojila je bronzanu medalju u 1. kolu Zimskog pojedinačnog prvenstva Plivačkog saveza Centralne Srbije, održanog 25. januara u Kragujevcu.

Nastupajući za prvu takmičarsku postavu plivačkog kluba “Sveti Sava” iz Pirota, ova talentovana trinaestogodišnja plivačica i učenica sedmog razreda dimitrovgradske osnovne škole “Hristo Botev”, okitila se bronzanim odličjem u discplini 200 metara leđnim stilom. Pored nje, za pirotski klub, pod vođstvom trenera Stefana Veljkovića, nadmetalo se još troje takmičara, ali nisu uspeli da se domognu medalja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 214-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 215-1024x683.jpg

U 1. kolu Zimskog prvenstva nastupio je 371 plivač iz 24 kluba, a naredno 2. kolo biće održano 29. februara isto u Kragujevcu.

Sara Jelenkov se plivanjem bavi od 2015. godine. Pored uspešnih nastupa za atletski klub “Balkan” iz Dimitrovgada, prošle godine je u Pirotu osvojila prva tri mesta na Okružnom školskom takmičenju u plivanju, u disciplinama kraul, prsno i leđno i ostvarila plasman za državno školsko prvenstvo u Kragujevcu, gde je u disciplini prsno zauzela 11. mesto kao takmičarka dimitrovgradske osnovne škole.

Dobitnica je posebnog priznanja za sport na ceremoniji proglašenja najboljih sportista Dimitrovgrada 2019. godine, koja je održana 24. januara.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić / Plivački klub “Sveti Sava” Pirot

Napisao/la

Петър Виденове е роден през 1970 година. Макар и агроном по професия, изцяло се посвещава на журналистиката. Журналистическата си кариера започва през 1995 г. в радио-телевизия Цариброд, където като журналист, водещ и редактор вече 21 години участва в създаването на различни радио и телевизионни предавания, документални филми, репортажи и интервюта на български и сръбски език. Виденов особено се отдава на опазването на културата и традицията на българското национално малцинство в Сърбия. Журналист-редактор (1999-2000), член на редколегията (2000-2002), главен и отговорен редактор на РТВ Цариброд (2002-2003) и (2009-2011). Дългогодишен сътрудник на Издателство „Братство“ и едноименния седмичник на български език. Сътрудничи с електронни и печатни медии в Сърбия и България, а особено с националната телевизия РТС – „ТВ журнал на български език“. Той е кореспондент на българското национално списание „Лов и риболов“. С агенцията за кинематографична и телевизионна продукция „Positive Production“ от Димитровград изготвя документални филми и предавания – режисьор и сценарист на филмите „Трио Форте“ и „Златан Дудов“. Той е един от основателите на сдружение на гражданите „Емблема“ и Интернет портала „Фар“. Занимава се с публицистика. Автор на книгата „По ловджийски“. Член на Независимото сдружение на журналистите на Сърбия и Международната федерация на журналистите (IFJ). Лауреат на значими журналистически награди и признания на домашни и международни медийни фестивали.

Bez komentara

Ostavi komentar