Svečanom akademijom obeležen jubilej “150 godina osnovnog obrazovanja u Dimitrovgradu”

Osnovna škola “Hristo Botev” je Svečanom akademijom obeležila jubilej “150 godina osnovnog obrazovanja u Dimitrovgradu”. Povodom ovog velikog događaja direktorka ove obrazovne ustanove Katarina Simeonov dodelila je plakete pod nazivom “Prijatelj škole” i zahvalnice svima koji su doprineli boljem radu ove ustanove.

This image has an empty alt attribute; its file name is 266-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 267-1024x683.jpg

Plakete su dodeljene Opštini Dimitrovgrad, Školskoj upravi Niš, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Centru za kulturu i Javnom preduzeću “Komunalac”. Zahvalnice su uručene Državnoj agenciji za bugare u dijaspori, saradnicima Dejanu Todorovu, Policijskoj stanici Dimitrovgrad, Dunav osiguranju, Kompaniji “E-Miroljo”, kao i nastavnicima Donki Stojanov Nikolov, Svetlani Stojanov, Vesni Andrejević i Ivici Veličkov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 268-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 269-1024x683.jpg

Obraćajući se prisutnima Katarina Simeonov zahvalila se svima koji su svojim dolaskom upriličili skup. Istakla je da su učenici na najlepši način ispričali istoriju škole i da je današnja svečanost dala poseban pečat jubileju.

“Zaista mi je zadovoljstvo što smo na ovakav način, ovakvom priredbom obeležili jubilej, bitan i za školu i za sredinu. Hvala deci koja su posvećeno i predano uradila sve ono što se od njih tražilo, a i nastavnicima koji su radili sa njima. Mogu da budem ponosna i da poželim da ova škola radi još dugo i da se Dimitrovgrad ponosi njome” – dodala je Simeonov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 270-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 271-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 272-1024x683.jpg

Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad, kazao je da je veoma ponosan što je rođen i živi u gradu koji ima ovako dugu tradiciju osnovnog obrazovanja. Čestitao je jubilej i dodao da je lokalna samouprava uvek tu i da je obaveza da pomaže školi, prvenstveno deci, kako bi postali pošteni i čestiti ljudi. Poželeo je dugotrajno postojanje i napredak obrazovanja ove ustanove.

Načelnik Školske uprave Niš Dragan Gejo takođe je čestitao ovaj veliki jubilej i preneo srdačan pozdrav u ime ministra prosvete Mladena Šarčevića. On je pohvalio učenike i nastavno osoblje što su kroz priredbu na najbolji mogući način predstavili višedecenijsku istoriju i tradiciju ove obrazovne ustanove, a ujedno poželeo još mnogo uspeha u budućem radu.

Prisutne su pozdravili i Radko Vlajkov, ambasador Republike Bugarske u Beogradu i Stefan Stojkov, predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine u Srbiji.

“Radujem se što su deca za ovo kratko vreme i na jedan izuzetan način, uz pomoć svojih nastavnika, predstavili 150 godina osnovnog obrazovanja, u kojima je osim lepih trenutaka bilo i određenih poteškoća” – rekao je Vlajkov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 273-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 274-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 275-1024x683.jpg

Stefan Stojkov je čestitao jubilej i u ime Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine uručio knjigu “Istorija Bugarske”.

Osim đaka, njihovih roditelja, nastavnika, školskog rukovodstva i drugih gostiju, među prisutnima bili su penzioneri, nekadašnji radnici ove obrazovne institucije.

Teodora Petrov

Foto: Mikica Kostov

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar