a

Javni poziv za sredstva za mere populacione politike lokalnim samoupravama

Na sednici Vlade Republike Srbije usvojena je Uredba o utvrđivanju Programa podrške sprovođenju mera populacione politike u Republici Srbiji za 2020. godinu. Na osnovu ove Uredbe, Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku raspisaće u toku sledeće nedelje Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2020. godinu. Pravo učešća imaće opštine i gradovi, a uslov je da jedinice lokalne samouprave u sopstvenim budžetima imaju predviđena sredstva za sprovođenje predloženih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva, piše u obaveštenju.

Bespovratna sredstva namenjena su za sufinansiranje onih mera koje se odnose na ublažavanje ekonomske cene podizanja deteta, usklađivanje rada i roditeljstva, snižavanje psihološke cene roditeljstva, promociju zdravlja i reproduktivnog zdravlja, borbu protiv neplodnosti, kao i populacionu edukaciju. Za ovu namenu iz budžeta je obezbeđeno 650 miliona dinara. Rok za prijavu je 15 dana od dana objavljivalja poziva u Službenom glasniku Republike Srbije.

Više detalja o Javnom pozivu, neophodnoj dokumentaciji i načinu prijavljivanja biće dostupno na internet stranici Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku , kao i u Službenom glasniku Republike Srbije.

T. Petrov (izvor: mdpp.gov.rs)

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar