a

Za 31. januar zakazana redovna sednica SO Bosilegrad

U petak 31. januara biće održana 25. redovna sednica Skupštine opštine Bosilegrad, na kojoj će se odbornici izjašnjavati o nekoliko odluka i rešenja. Među njima su rešenje o imenovanje novog v.d. direktora Centra za socijalni rad, kao i odluke o javnoj rasveti na teritoriji opštine, obavljanju komunalne delatnosti, upravljanja grobljima i vršenja pogrebnih usluga i o obavljanju delatnosti zoohigijene.

Na zasedanju će se razmatrati rešenja o davanju saglasnosti na godišnje planove rada sa finansijskim planovima ustanova i organizacija, koje se finansiraju iz opštinskog budžeta, kao i rešenja o davanju saglasnosti na planove aktivnosti u 27 mesnih zajednica na teritoriji opštine u tekućoj godini.

Sednica lokalnog parlamenta biće održana u skupštinskoj sali opštinske uprave od 13:00 časova, uz direktan prenos na talasima Radio Bosilegrada.

B. Ivanov

Foto: Vladimir Krojf Zahariev

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar