a

Osmo “Šopsko veče” 16. februara u Pančevu

Udruženje “Šopsko oro” iz Pančeva organizuje osmo po redu “Šopsko veče”. Druženje će se održati 16. februara i počeće u 19:00 sati u restoranu “Čile” u Skadarskoj ulici u Pančevu.

Predviđen je bogat i već tradicionalan meni, koga će dodatno obogatiti sami članovi “Šopskog ora”, koji će spremiti i doneti šopske specijalitete – od tutmanika, pa do posipanog kačamaka.

Sve koji budu došli zabavljaće orkestar “Beogradsći šopi”, pojačan kavalom i glasom Aleksandra Vasova, a prethodiće im KUD “Abrašević” iz Pančeva, koji će izvesti prigodan kulturno-umetnički program.

Iz “Šopskog ora” ne samo da su pozvali sve koji su poreklom iz Caribroda, Bosilegrada i njihove prijatelje da dođu na osmo “Šopsko veče, već su rekli da su izuzetno zadovoljni posetom dosadašnjim manifestacijama i da se i ove godine nadaju da će biti preko 200 gostiju, među kojima će biti ljudi ne samo iz Pančeva i Beograda, nego i oni, koji će doći iz Niša, Novog Sada ili Kragujevca.

Cena kompletnog menija je 1.500 dinara, a za sve detaljnije informacije zaintersovani mogu da se obrate na telefone 064/ 642-10-81 i 063/ 572-206.

Slobodan Aleksić

Foto: Sopsko oro

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar