a

U humanitarnoj predstavi “Zvuci iz davnina” prikupljeno 42.000 dinara

Humanitarna predstava “Zvuci iz davnina” koju su pripremili učenici odeljenja IV-1 osnovne škole “Hristo Botev”, zajedno sa učiteljicom Srbijankom Branković i uz pomoć svojih roditelja, izvedena je u Centru za kulturu. Tom prilikom prikupljeno je 42.000 dinara. Sredstva su namenjena porodicama Ivanov iz Dimitrovgrada i Geštamov iz sela Kusa Vrana.

This image has an empty alt attribute; its file name is 306-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 307-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 308-1024x683.jpg

Svojim vrlo bogatim repertoarom koji je bio sačinjen od narodnih pesama, igara i stihova, učenici su predstavili tradiciju i običaje srpskog naroda.

This image has an empty alt attribute; its file name is 309-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 310-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 311-1024x683.jpg

“Ovo je jedna divna aktivnost naših učenika. Posebno je zadovoljstvo što su to đaci u jedinom odeljenju u školi koje kao izborni izučava predmet ‘Čuvari narodne tradicije’ i mislim da je ovaj performans pokazao da su naša deca dosta naučila o tradiciji srpskog naroda, a ujedno i pokazala svoju humanost na delu” – izjavila je za portal FAR direktorka škole Katarina Simeonov.

T. Petrov

Foto: Mikica Kostov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar