a

Počinje kontrola zdravstvenog stanja domaćih svinja u delu teritorija opštine Dimitrovgrad i grada Pirota

Nakon proglašenja pojave afričke kuge kod divljih svinja u delovima područja lovišta Vidlič i Ponišavlje, na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Pirotskog upravnog okruga, a po preporuci Uprave za veterinu, doneta je odluka da danas počne akcija popisa, obeležavanja i kontrole zdravstvenog stanja domaćih svinja na gazdinstvima u naseljenim mestima u okrugu.

U saopštenju Okružnog štaba se kaže da će se akcija na području Dimitrovgrada sprovesti u selima Radejna, Smilovci, Prtopopinci, Gulenovci, Visočki Odorovci, Mazgoš i Mojinci, dok će na teritoriji grada Pirota biti obuhvaćena sela Poljska Ržana, Trnjana, Veliki Jovanovac, Mali Jovanovac, Veliko Selo, Krupac, Izvor, Berilovac, Gradište, Činiglavci i Obrenovac.

Iz Okružnog štaba navode da je u interesu građana da pruže punu podršku i budu kooperativni, a sve u cilju suzbijanja ove zarazne bolesti životinja.

A. Todorov

Foto: Pixabay.com

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar