a

STC “Caribrod” na Međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu

Sportsko turistički centar “Caribrod” učestvovao je na 24. Međunarodnom sajmu turizma “EMITT 2020”, koji je od 30. januara do 2. februara održan u Istanbulu. Ovo je jedan od najvećih sajmova u svetu, a po prvi put na poziv Turističke organizacije Beograd, predstavio se STC “Caribrod”.

Na ovoj velikoj sajamskoj manifestaciji u Turskoj prezentovani su turistički potencijali Dimitrovgrada, kao i nova manifestacija “Prženo i Fungi Fest”, čija se promocija u gradu očekuje početkom juna. Ovo je za portal FAR izjavila Marija Stavrov Nackov, realizator turističkog programa u STC-u.

This image has an empty alt attribute; its file name is 50-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 51-1024x683.jpg

Na sajmu “EMITT” učestvovale su 94 zemlje i preko 1200 izlagača, koji su promovisali hotelske smeštaje, turističke agencije, gradove i privatna preduzetništva, kako u Turskoj tako i u svetu. Pored STC-a, na štandu Turističke organizacije Beograd još 24 grada predstavilo je svoje potencijale.

This image has an empty alt attribute; its file name is 52-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 53-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 54-1024x683.jpg

“Prvog i drugog dana na štandu je održana gastronomska promocija („happy hour“) na kojoj je prisustvovao veliki broj turoperatora i medija. Prvog dana sajam su posetili generalni konzul Republike Srbije u Istanbulu Ivana Pejović i konzul Jakov Rogan, ministar kulture i turizma Turske Mehmed Nuri Ersoj, kao i brojni novinari i tv ekipe” – rekla je Stavrov Nackov.

T. Petrov

Foto: STC “Caribrod”

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar