Vanredno stanje zbog snega u pojedinim selima Bosilegrada, u višim delovima dimitrovgradske opštine angažovana raspoloživa mehanizacija

Nakon jučerašnje sednice Štaba za vanredne situacije opštine Bosilegrad, u selima ka Besnoj kobili, Crnooku i Belim vodama proglašena je vanredna situacija zbog snega. Visina snežnog pokrivača u tim delovima opštine iznosi između 80 i 90 centimetara.

This image has an empty alt attribute; its file name is 57-1024x683.jpg

Predsednik opštine Vladimir Zaharijev rekao je za FAR da je deo mehanizacije na terenu i da se radi čišćenje nekategorisanih makadamskih puteva. Prema njegovim rečima, sve opštinske službe su u pripravnosti i na raspolaganju stanovnicima u ugroženim područjima opštine, kojima se hrana i lekovi dopremaju sankama.

Regionalni putni pravci su prohodni, situacija u samom gradu je normalna, a autobuski saobraćaj od Bosilegrada ka unutrašnjosti zemlje se odvija nesmatano.

This image has an empty alt attribute; its file name is 58-1024x683.jpg

Na teritoriji Dimitrovgrada sneg zadaje probleme putarima u višim delovima opštine – Zabrđu, Visoku, Burelu i Derekulu, gde je angažovana raspoloživa mehanizacija.

Po rečima Saše Markova, opštinskog inspektora za drumski saobraćaj dve mašine rade na čišćenju puteva u Zabrđu i Visoku, jedna u selima Prtopopinci, Mazgoš i Brebevnica, a druga u visočkim selima Senokos, Braćevci, Boljevdol i Donji Krivodol, gde je visina snega oko četrdesed centimetara.

Tokom jučerašnjeg dana čišćeni su putevi ka Dragoviti i Poganovu, a jedna mašina radi na rasčišćavanju snega ka selu Kusa Vrana. Markov dodaje da će tokom dana biti čišćen putni pravac Beleš – Prača – Borovo – Vrapča, a tokom sutrašnjeg dana planirano je otklanjanje snežnih nanosa ka selu Petačinci i Šarkovoj mahali. U gradu i prigradskim naseljima putevi su prohodni i saobraćaj se odvija bez problema.

Iz dimitrovgradske Elektrodistribucije FAR saznaje da je snabdevanje strujom u opštini Dimitrovgrad nakon havarija na elektromreži normalizovano, a veliki kvar na dalekovodu između sela Izatovci i Kamenica u rejonu Visoka elektromonteri su otklonili tokom jučerašnjeg popodneva.

Učesnicima u saobraćaju se savetuje upotreba zimske opreme i krajne oprezna vožnja.

B. Ivanov / A. Todorov

Foto: Arhiva FAR-a / Iz lične arhive Ivice Gorčeva

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar