Zapaženi rezultati za mlade šahiste “Caribroda” na kadetskom prvenstvu Pirotskog okruga

Članovi Šahovskog kluba “Caribrod” ostvarili su zapažene rezultate na kadetskom prvenstvu Pirotskog okruga, koje je od 3. do 6. februara održano u Dimitrovgradu i Pirotu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 64-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 65-1024x683.jpg

Prvog dana turnira, u Dimitrovgradu se je nadmetalo 16 šahista u ubrzanom šahu. Posle sedam kola najbolji u generalnom plasmanu bio je Jovan Đelić iz Pirota sa 6,5 poena, drugi je bio Nikola Lilić sa identičnim učinkom, a treće mesto pripalo je domaćem takmičaru Nemanji Todorovu sa 5,5 poena.

U kategoriji devojčica do 8 godina najbolja je bila Nikolina Petrov, a drugo mesto zauzela je Nađa Delčev. Kod devojčica do 10 godina prvo mesto osvojila je Maša Stanković, a do 12 godina Milica Zarkov, dok je drugo mesto u ovoj konkurenciji pripalo Jani Stoimenov.

U konkurenciji “dečaci do 8 godina starosti” najuspešniji je bio Viktor Ilijev, dok je drugi bio Lazar Marinkov. Kod dečaka uzrasta do 10 godina prvo mesto zauzeo je Stefan Nakov, drugo Sava Tošić, dok je treći bio Mihajlo Ignjatović. Jovan Đelić je bio prvi kod dečaka do 14 godina, dok je u konkurenciji “dečaci do 16 godina” najbolji bio Nikola Lilić, dok je drugo mesto pripalo je Nemanji Todorovu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 66-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 67-1024x683.jpg

Nakon Dimitrovgrada, prvenstvo je nastavljeno u Pirotu, gde su igrana dva turnira u standardnom šahu.

Na prvom turniru do 18 godina nastupilo je šestoto šahista, a najbolji je bio Nikola Lilić sa 4 osvojena poena. Drugo mesto pripalo je Jovanu Đeliću sa 3,5, treće Nemanji Todorovu sa 2,5, četvrto Jani Stoimenov sa 2, peto Milici Zarkov sa 1,5 i šesto Stefanu Nakovu sa jednim osvojenim poenom. Šahisti su nagrađeni posebno po uzrasnim kategorijama.

This image has an empty alt attribute; its file name is 68-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 69-1024x683.jpg

Na turniru do 12 godina učestvovalo je 14 mladih šahista. Prvo mesto ju generalnom plasmanu zauzeo je Mihajlo Ignjatović, drugi je bio Marko Mitić, a treći Mateja Petrov. Po uzrasnim kategorijama šahisti “Caribroda” su postigli dobre rezultate. Viktor Ilijev je bio treći kod dečaka do 8 godina. Lazar Marinkov je takođe zauzeo treću poziciju, ali kod dečaka do 10 godina starosti, dok je Ivan Bojanić bio četvtri, a Jovan Petrov sedmi u istoj konkurenciji.

U kategoriji devojčica do 10 godina najbolja je bila Maša Stanković, dok je Nikolina Petrov bila prva do 8 godina, a njena klupska koleginica Nađa Delčev je u istoj kategoriji osvojila drugo mesto.

This image has an empty alt attribute; its file name is 70-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 71-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 72-1024x683.jpg

Od 13. do 16. februara šahisti “Caribroda” Jana Stoimenov, Milica Zarkov, Maša Stanković, Stefan Nakov i Nemanja Todorov nastupiće na kadetskom prvenstvu centralne Srbije u Kniću.

A. Todorov

Foto: Šahovski klub “Caribrod”

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar