a

Salon knjige i grafike od 18. do 25. februara u Pirotu

Tradicionalni Salon knjige i grafike održaće se od 18. do 25. februara u Pirotu u Sportskoj hali “Kej”. Ovo je 21. po redu sajam u organizaciji Doma kulture i suorganizacije Narodne biblioteke, a pod pokroviteljstvom Grada Pirota.

Zvanično otvaranje ove manifestacije zakazano je za 18. februar u 18:00 časova, a svečano će je otvoriti akademik Goran Petrović, nekadašnji dobitnik NIN-ove nagrade. Od 19. do 21. februara u hali će biti postavljeni panoi na kojima će biti izložena kopija “Miroslavljevog jevanđelja”, uz prateću postavku.

Novina ove godine je akreditovani seminar koji je organizovan za bibliotekare, pod nazivom “Selfi iz biblioteke”.

Na ovom salonu se može uživati u književnim večerima pisaca i pesnika, kako lokalnih tako i onih iz drugih gradova.

Ulaznice se mogu kupiti po ceni od 30 dinara za decu i 50 dinara za odrasle, a u ponudi su i porodične ulaznice od 100 dinara. U vreme održavanja, salon će biti otvoren za posetioce od 10:00 do 20:00 časova.

T. Petrov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar