a

Konkursi za prijem u vojne škole otvoreni do 15. marta

Vojne škole otvorile su konkurse za prijem novih polaznika koji će biti otvoreni do 15. marta, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

“Vojna akademija primiće 177 kadeta na šest studijskih programa, Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije upisaće 25 kadeta na studije medicine, Vojna gimnazija upisaće 105 učenika u prvi razred, 15 učenika u drugi razred i 10 učenika u treći razred. U Srednjoj stručnoj vojnoj školi izvršiće se prijem 50 učenika” – piše u saopštenju.

Kako navodi Ministarstvo odbrane i ove godine vlada veliko interesovanje mladih za prijem u vojne škole, a osnovni razlog je vrhunsko obrazovanje i odlični uslovi školovanja, besplatan smeštaj i ishrana u internatima, celokupna nastavna literatura i korišćenje savremenih kapaciteta za sportske i brojne druge vannastavne aktivnosti. Po završetku školovanja polaznici dobijaju siguran posao, kažu u resornom ministarstvu.

Konkursi za prijem u vojne škole sa svim detaljima o uslovima za konkurisanje objavljeni su na veb sajtovima vojnih škola i Ministarstva odbrane.

T. Petrov (izvor: mod.gov.rs)

Foto: mod.gov.rs

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar