Četvoro šahista „Caribroda“ ostvarilo plasman na Republičko prvenstvo u Subotici

Članovi Šahovskog kluba „Caribrod“ Stefan Nakov, Nemanja Todorov, Jana Stoimenov i Milica Zarkov plasirali su se na Republičko prvenstvo u Subotici nakon što su postigli zapažene rezultate na 23. Kadetskom festivalu Šahovskog saveza centralne Srbije koji je od 13. do 16. februara održan u Kniću.

This image has an empty alt attribute; its file name is 198-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 199-1024x683.jpg

U konkurenciji 32 dečaka do 10 godina Stefan Nakov je zauzeo 6. mesto. On je iz 9 partija sakupio 5.5 poena. Njegov klupski kolega Nemanja Todorov je bio deveti sa 3 poena iz 7 partija, u konkurenciji 23 šahista uzrasta do 16 godina.

Kod devojčica do 12 godina bilo je 17 šahistkinja. Milica Zarkov je osvojila 7. mesto sa 5 poena, dok je Jana Stoimenov zauzela 9. poziciju sa pola poena manje. U konkurenciji 17 devojčica uzrasta do 10 godina Maša Stanković je zauzela pretposlednje mesto sa 3 poena i ostala bez plasmana na republičku smotru najboljih šahista u zemlji.

This image has an empty alt attribute; its file name is 200-1024x683.jpg

Trener dimitrovgradskih šahista Roki Stoimenov je rekao za FAR da je generalno zadovoljan postignutim rezultatima, iako su Stefan Nakov i Nemanja Todorov po njegovim rečima propustili šansu da osvoje medalju.

„Stefan je u predzadnjem kolu izgubio meč od Vuka Ćirkovića iz Niša, kasnijeg osvajača turnira, ali prema prikazanoj igri krajnji ishod je veoma lako mogao da bude drugačiji. Nemanja je u poslednja dva kola zabeležio remi i poraz što ga je sprečilo da se nađe na pobedničkom postolju. U naredna dva meseca nam predstoji da se što bolje pripremimo za prvenstvo u Subotici kako bi se predstavili u najboljem izdanju“ – kazao je Stoimenov.

This image has an empty alt attribute; its file name is 201-1024x683.jpg

Organizator takmičenja u Kniću koje je okupilo oko 200 šahista je Šahovski savez centralne Srbije.

A. Todorov

Foto: Roki Stoimenov / ŠK „Caribrod“

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar