a

Koliko su mediji poštovali Kodeks novinara Srbije

“Koliko su mediji poštovali Kodeks novinara Srbije u 2019. godini” naziv je tribine koju će Savet za štampu organizovati u sredu, 19. februara u 13:00 sati, u Press centru UNS-a u Knez Mihailovoj u Beogradu.

Na tribini će biti predstavljeni rezultati monitoringa dnevnih novina sa nacionalnom pokrivenošću i rada komisije Saveta za štampu, a govoriće Tamara Skrozza, članica Komisije za žalbe Saveta za štampu, novinar Petar Jeremić i generalna sekretarka Saveta Gordana Novaković,

Već petu godinu Savet za štampu prati poštovanje Kodeksa novinara Srbije u osam dnevnih novina, na najavljenoj tribini predstaviće rezultate za period jul – decembar 2019. godine, a odgovoriće na pitanja – Kako su nas (dez)infomisali dnevne novine i koliko puta je prekršen Kodeks novinara Srbije u proteklih šest meseci? Koliko često su povređena prava deteta? O čemu je odlučivala Komisija za žalbe Saveta za štampu?

P. Videnov (izvor: Savet za štampu)

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar