a

Prvi ovogodišnji rebalans budžeta na sednci SO Dimitrovgrad u petak

Predsednik Skupštine opštine Dimitrovgrad Zoran Đurov zakazao je za petak 21. februar u 10:00 sati prvu sednicu lokalnog parlamenta u ovoj godini.

Na dnevnom redu 36. zasedanja je 26 tačaka, među kojima i prvi ovogodišnji rebalans budžeta.

Pred odbornicima će se naći program rada Budžetskog fonda za privredni razvoj opštine za 2020. godinu, odluka o izmeni odluke o formiranju Budžetskog fonda za socijalnu zaštitu i program socio-humanitarnih organizacija, kao i odluka o dodeljivanju isključivog prava Javnom preduzeću “Komunalac” za obavljanje delatnosti obezbeđivanja javnog osvetljenja.

Na dnevnom redu sednice su, između ostalog, rešenje o usvajanju godišnjeg izveštaja o primeni Lokalnog antikorupcijskog plana, operativni plan odbrane od poplava, izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije u protekloj godini, rešenja o razrešenju i imenovanju članova Saveta za međunacionalne odnose, Upravnog i Nadzornog odbora Centra za socijalni rad, kao i Dopune rešenja o imenovanju Opštinske i drugostepene izborne komisije opštine Dimitrovgrad.

P. Videnov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Petar Videnov je rođen 1970. godine. Iako agronom po profesiji, u celosti se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u radio-televiziji Caribrod 1995. godine, gde kao novinar, voditelj i urednik već 21 godinu učestvuje u kreiranju i stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, dokumentarnih filmova, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-urednik (1999-2000), član uređivačkog kolegijuma (2000-2002) i glavni i odgovorni urednik RT Caribrod (2002-2003) i (2009-2011). Dugogodišnji saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Srbije - „TV Žurnal na bugarskom jeziku“. Dopisnik nacionalnog bugarskog časopisa “Lov i ribolov“. Sa Agencijom za kinematografsku i televizijsku produkciju “Positive Production” iz Dimitrovgrada radio na izradi više dokumentarnih filmova i emisija – reditelj i scenarista dokumentarnih filmova „Trio Forte“ i „Zlatan Dudov“. Jedan od osnivača Udruženja građana „Emblema“ i Internet Portala „Far“. Bavi se publicistikom. Autor knjige „Po lovdžijski“. Član NUNS-a i međunarodne federacije novinara IFJ. Dobitnik značajnih novinarskih nagrada i priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima.

Bez komentara

Ostavi komentar