a

U Dimitrovgradu održan atletski miting “Lavlji skok”

U znak sećanja na Vasila Levskog u Dimitrovgradu je održan drugi po redu atletski miting “Lavlji skok”. U ovoj sportskoj manifestaciji učestvovalo je preko 80 atletičara iz Srbije, Bugarske i Bosne i Hercegovine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 211-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 212-1024x683.jpg

Promoter mitinga Dragutin Topić je u izjavi za lokalne medije rekao da je publika imala priliku da vidi buduće šampione ne samo Srbije i Bugarske, nego i na većem nivou i naglasio da je njemu lično najvažnije to što su deca uživala u nadmatanjima.

Proslavljeni atletičar je pohvalio trud i entuzijazam ljudi iz Atletskog kluba “Balkan” i predstavnika opštine Dimitrovgrad i dodao da mu je drago što je deo ove lepe priče. Za razliku od prošle godine, po rečima Topiča, kvalitet rezultata se podigao, a možda bi kako je kazao bio još bolji da je bilo malo toplije u hali, ali je izrazio nadu da će se sledeće godine ukloniti i taj nedostatak.

This image has an empty alt attribute; its file name is 213-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 214-1024x683.jpg

Aleksandar Markov iz Atletskog kluba “Balkan” je bio zadovoljan odazivom takmičara i njihovim nastupima i dodao da se nada da će miting postati tradicionalan i da će se februara meseca svake godine sportisti okupljati u što većem broju.

Uprkos hladnoj sportskoj hali, sportisti su postigli odlične rezultate, a neki od njih su ostvarili i lične rekorde. U disciplini skok u dalj kod starijih pionirki zlatnu medalju osvojila je Polina Donkova, dok je kod starijih pionira najbolji bio Lazar Valčev. U istoj disciplini, u kategoriji mlađih juniorki prvo mesto pripalo je Aneti Venkovoj, a kod mlađih juniora Urošu Popoviću. Najbolja u troskoku kod mlađih juniorki bila je atletičarka “Top jumpa” iz Beograda Teodora Boberić, a kod seniorki bugarska takmičarka Damjana Jordanova

This image has an empty alt attribute; its file name is 215-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 216-1024x683.jpg

Zlatnu medalju u disciplini skok u vis kod mlađih juniorki osvojila je Angelina Topić sa ličnim rekordom 1.72 metra, dok je najsjajnije odličje kod mlađih juniora ugrabio Marko Čuković iz Trebinja. Kod mlađih pionirki u skoku u vis prva je bila domaća atletičarka Jana Borisov, a kod starijih Polina Donkova. U istoj disciplini kod mlađih pionira zlato je osvojio Ilija Ilijev, kod starijih pionira Lazar Valčev, a kod starijih juniora najbolji je bio Petko Stamenov, U disciplini skok sa motkom kod juniorki zlatnu medalju osvojila je Jova Petrova iz Bugarske.

This image has an empty alt attribute; its file name is 217-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 218-1024x683.jpg

Zahvalnice za pomoć u organizaciji mitinga dodeljene su Sportskom savezu Caribrod, Dragutinu Topiću, Bugarskoj atletskoj federaciji, Sportsko turističkom centru Caribrod, Atletskom savezu Srbije i Opštini Dimitrovgrad.

Organizator ove sportske priredbe je Atletski klub “Balkan” pod pokroviteljstvom Opštine Dimitrovgrad.

U fotogaleriji pogledajte najzanimljivije detalje sa atletskog mitinga “Lavlji skok”.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar