Usvojen prvi rebalans budžeta u 2020. godini

Na sednici Skupštine opštine Dimirovgrad odbrornici su usvojili odluku o izmenama i dopunama odluke o budžetu opštine Dimitrovgrad za 2020. godinu. Budžet u ukupnom iznosu se ne menja, konstantovano je na zasedanju, ali je neophodno da određena sredstva budu preraspoređena za tekuće aktivnosti isključivo zbog prestanka važenja Zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava.

This image has an empty alt attribute; its file name is 307-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 308-1024x683.jpg

Na zasedanju lokalnog parlamenta usvojen je program rada Budžetskog fonda za privredni razvoj opštine za 2020. godinu, Prema rečima Dragana Mančeva, pomoćnika predsednika, za aktivnosti od značaja za unapređenje privrede iz opštinske kase biće izdvojeno 10.900.000 dinara. Mere koje će biti podržane su subvencionisanje kamate za kreditna zaduživanja privrednih subjekata, podrška privrednim subjektima za nabavku opreme i investiciono ulaganje u objekat, podrška zapošljavanju sezonskih radnika, kao i podrška privrednicima i poljoprivrednim proizvođačima subvencionisanjem doprinosa radnika,

This image has an empty alt attribute; its file name is 309-1024x683.jpg

Na sednici je izmena odluke o formiranju Budžetskog fonda za socijalnu zaštitu i program socio-humanitarnih organizacija, kao i odluka o dopuni odluke o socijalnoj zaštiti. Usvejen je i godišnji izveštaj o primeni Lokalnog antikorupcijskog plana, operativni plan odbrane od poplava i izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije u protekloj godini,

This image has an empty alt attribute; its file name is 310-1024x683.jpg

Takođe, odbornici su usvojili odluke o dodeljivanju isključivog prava Javnom preduzeću “Komunalac” za obavljanje delatnosti obezbeđivanja javnog osvetljenja, o postavljanju tezgi i drugih pokretnih objekata, kao i odluku o izmenama i dopunama odluke o naknadama za korišćenje javnih površina.

Ovo je prema rečima predsednika opštine Vladice Dimitrova bila najverovatnije poslednja sednica lokalnog parlamenta u ovom sazivu, s obzirom da uskoro predstoje lokalni i parlamentarni izbori u Srbiji.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar