Promocija knjige “Šuš i Miš” 25. februara u školi “Hristo Botev”

U biblioteci osnovne škole “Hristo Botev”, u utorak, 25. februara, u 8:45 sati biće održana promocija knjige “Šuš i Miš” autorki Elizabete Georgiev i Milice Matijević.

Ovo je prva slikovnica čiji su autori bibliotekari, a knjiga je namenjena je deci, bibliotekarima i široj publici. Do sada je predstavljena u Beogradu, Lazarevcu i Valjevu. Izazvala je veliko interesovanje bibliotekara, a takođe i simpatije najmlađih čitalaca. Knjiga je nastala iz želje da se deci biblioteka predstavi kao super mesto u kome može da se otkrije tajna kako se uz čitanje raste.

Reč o autorkama knjige

Milica Matijević rođena je 1964. godine u Lazarevcu. Diplomirala je 1991. godine na Fakultetu političkih nauka, smer novinarstvo. U biblioteci “Dimitrije Tucović” u Lazarevcu zaposlena je od 1996. godine. Do 2015. radila na poslovima bibliotekara u odeljenju za decu i mlade, sada radi na poslovima saradnika za programe i projekte. Aktivno učestvuje na konferencijama i stručnim skupovima u zemlji i regionu. Učesnik je mnogih rasprava i okruglih stolova na temu deca, čitanje i kreativan rad sa decom u bibliotekama.

Elizabeta Georgiev rođena je 1975. godine. Doktorirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” obavlja više funkcija – bibliotekar, organizator kulturno-obrazovnih programa, urednik u izdavačkoj delatnosti, rukovodilac kreativne radionice za decu i mlade. Bavi se i književnim stvaralaštvom – piše poeziju i prozu za decu i za odrasle, na srpskom i na bugarskom jeziku. Bavi se prevođenjem sa bugarskog na srpski i obrnuto.

T. Petrov

Foto: Narodna biblioteka “Detko Petrov”

Napisao/la

Теодора Петров е родена през 1995 година. Основно и средно образование завършва в Димитровград (Цариброд), след което продължава обучението си в Университета в Косовска Митровица. Става преподавател по английски език и литература. Още като малка проявява интерес към чужди езици, обича фотография, писане и актьорство. Получава награда за участие в постановка в чест на Уилям Шекспир, а с колегите си от университета пише текст за театрална пиеса, която е изиграна в факултета в Косовска Митровица. Превежда от английски, испански и български на сръбски език. Журналист-сътрудник на портал ФАР от 2018 година. Работи като журналист и преводач, изключително позитивна и обича работата в екип.

Bez komentara

Ostavi komentar