Slikovnica “Šuš i Miš u biblioteci” obradovala dimitrovgradske prvake

Nakon što je krajem oktobra prošle godine ugledala svetlost dana i bila predstavljena u nekoliko gradova u Srbiji, slikovnica “Šuš i Miš u biblioteci” autorki Elizabete Georgiev i Milice Matijević predstavljena je u biblioteci osnovne škole “Hristo Botev” u Dimitrovgradu i izazvala simpatije đaka prvaka. Autorke knjige su na nesvakidašnji način kroz interakciju sa učenicima predstavile ovu zanimljivu slikovnicu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 343-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 344-1024x683.jpg

Bibliotekarka i pesnikinja Elizabeta Georgijev je za portal FAR rekla da je knjiga od njenog izdavanja izuzetno lepo prihvaćena od strane dece i da predstavlja jedan mali udžbenik koji će deci omogućiti da upoznaju biblioteku u njenom pravom svetlu. Ona je naglasila da u vremenu kada je kultura na neki način skrajnuta ovo predstavlja pokušaj da se najmlađima pokaže da je biblioteka pravo mesto za njih. Ilustracije za knjigu je radila Ana Petrović, dok je za lutke bila zadužena Gordana Veličkov, vaspitačica iz Dimitrovgrada, kazala je Georgieva.

This image has an empty alt attribute; its file name is 345-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 346-1024x683.jpg

Milica Matijević je za FAR istakla da je ideja da se osmisli ovaj priručnik nastala tako što su zajedno sa Elizabetom Georgievom uvidele krizu čitanja kod dece i onda su, kako kaže, njih dve tražile mehanizme da privuku mališane u biblioteku. Kazala je da je knjiga štampana uz finansijsku pomoć Ministarstva kulture i informisanja, a da je prva njena promocija održana u dečjoj biblioteci “Zmaj” u prestonici Srbije, zatim u Lazarevcu i Valjevu, a da će nakon Dimitrovgrada priliku da se upoznaju sa knjigom imati i mališani iz Republike Srpske.

This image has an empty alt attribute; its file name is 347-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 348-1024x683.jpg

Albena Milev, realizator kulturnih aktivnosti u biblioteci “Detko Petrov” koja je ujedno i organizator ove promocije izjavila je za FAR da se ova kulturna ustanova trudi da raznovsnim programom zadovolji potrebe svoje publike i svojih čitalaca, kao i da naročito vodi računa da programi namenjeni deci budu kreativni, inovativni i pre svega zanimljivi. “Šuš i Miš u biblioteci” je po njenim rečima svojevrstan priručnik kako deca trebaju da se ponašaju u biblioteci i zbog čega je dobro da se koriste njene usluge.

This image has an empty alt attribute; its file name is 349-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 350-1024x683.jpg

Mileva je ovim putem iskoristila priliku da pozove sve ljubitelje poezije da prisustvuju večerašnjoj promociji knjige Edvina Sugareva “Skrivena čula”, koja će biti održana u holu gradske biblioteke u 18:00 sati.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar