a

Promocija knjige “Osmehni se” Dragice Aleksov 27. februara u dimitrovgradskoj biblioteci

Knjiga prvenac Dragice Aleksov “Osmehni se” biće predstavljena dimitrovgradskoj publici u četvrtak, 27. februara u Narodnoj biblioteci “Detko Petrov”.

Reč je o zbirci pesama koju je biblioteka izdala 2019. godine, a koja predstavlja memoare jedne učiteljice koja život gleda na drugačiji način.

Dragica Aleksov je rodom iz Kusa Vrane, osnovnu školu završila je u rodnom selu i Trnskim Odorovcima, gde je počela da radi kao učiteljica. Pedagošku akademiju završila je u Vranju, a Učiteljski fakultet u Velikom Trnovu. Karijeru je posvetila radu sa decom i porodici, a kao nastavnik razredne nastave trenutno radi u osnovnoj školi u Dimitrovgradu.

Promocija prve zbirke poezije Dragice Aleksov zakazana je za 18:00 časova.

T. Petrov

Foto: Mikica Kostov

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar