a

Pad temperature, kiša i sneg, za vikend toplije

Nakon sunčane srede i prolećnih 20 stepeni, što je neuobičajeno za ovaj period godine, stigao je hladni vazduh sa kišom, a na planinama sa snegom, tako da će u većini mesta temperatura danas niža za deset stepeni.

Prema zvaničnoj prognozi RHMZ-a, četvrtak će biti oblačan, hladan i vetrovit, mestimično sa kišom ili snegom.

Razvedravanje će se pojaviti na severu zemlje, a od sredine dana očekuje se prestanak padavina i smanjenje oblačnosti i u ostalim krajevima. Vetar će biti umeren i jak severozapadni, uveče u slabljenju i skretanju na južni. Maksimalna dnevna temperatura u intervalu od sedam do 10 stepeni.

Sinoptičari za petak najavljuju slične vremenske prilike – jutro i pre podne oblačno, mestimično sa kišom i snegom, popodne razvedravanje. Najniža temperatura od 1 do 5, a najviša dnevna od 6 do 12 stepeni.

Slične vremenske prilike očekuju se i za područje Dimitrovgrada i Bosilegrada. Za vikenda ponovo sunčano i toplije vreme, uz maksimalnu temperaturu do 18 stepeni.

A. Todorov (izvor: RTS / RHMZ)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar