Ulaže se 20 miliona evra u regionalne puteve

U Svečanoj sali Gradske uprave Pirot potpisani su ugovori o realizaciji investicija vrednih gotovo 20 miliona evra, piše portal Pirotske vesti.

JP “Koridori Srbije” finansiraće asfaltiranje regionalnih puteva u Pirotskom okrugu, asfaltiraće se bezmalo 80 kilometara regionalnih puteva, a vrednost investicije je 20 miliona evra. Ugovore su potpisali direktor JP “Koridori Srbije” Zoran Babić i predstavnik kompanije “Trejs”, koja će realizovati ove izuzetno značajne investicije. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić, kao i predsednici opština Dimitrovgrad Vladica Dimitrov i Bela Palanka Goran Miljković. Radovi na asfaltiranju regionalnih puteva počeće već za petnaestak dana.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić zahvalio se u ime građana Pirota, ali i ostalih opština JP “Koridorima Srbije” za ovaj značajan ugovor.

“Ovo je izuzetno značajan dan za sve nas. Biće asfaltirano blizu 80 kilometara regionalih puteva u Pirotskom kraju, kao i na teritorijama opština Dimitrovgrad i Bela Palanka, a vrednost svih radova je skoro 20 miliona evra. Izvođač radova je ‘Trejs’ Srbija. Rekonstruisaće se tačno 77 kilometara puteva, vrednost radova blizu 20 miliona evra. To su putni pravci koji su u proteklom periodu između gradova i opština dogovoreni sa Koridorom. Nadam se da će radovi biti izvedeni kvalitetno i u roku na opšte zadovoljstvo svih u regionu. Velika zahvalnost ‘Koridoru’ jer je izašao u susret i po drugom osnovu jer će se graditi obilaznica Sopotska petlja. To je investicija vredna 2.2 miliona evra, a realizovaće je firma ‘Integral’” – kazao je Vasić.

Izvor i foto: Pirotske vesti

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar