a

Dimitrovgrađanka Sara Jelenkov srebrna u 2. kolu zimskog prvenstva centralne Srbije u plivanju

Učenica sedmog razreda osnovne škole „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada i članica pirotskog Plivačkog kluba „Sveti Sava“ Sara Jelenkov, osvojila je srebrnu medalju u disciplini 200 metara prsno, u drugom kolu zimskog prvenstva Plivačkog saveza centralne Srbije koje je minulog vikenda održano u Kragujevcu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 6-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 8-1024x683.jpg

Pored talentovane dimitrovgradske plivačice, medalju za pirotski klub je osvojio i Ognjen Milanov. On je u disciplini 50 metara prsno zauzeo treće mesto i tako se našao na pobedničkom postolju.

Na takmičenju u Kragujevcu koje je organizovao Plivački klub „Radnički 1969“ učestvovalo je 363 plivača osnovnoškolsog uzrasta iz 24 kluba.

This image has an empty alt attribute; its file name is 9-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 10-1024x683.jpg

Sara Jelenkov i njen rođeni brat Uroš nastupili su na Okružnom školskom takmičenju u plivanju koje je 27. ferbuara održano u Pirotu i na najbolji mogući način predstavili svoju školu.

Uroš je zauzeo drugo mesto u disciplini 50m kraul, dok je Sara u disciplini 50m leđno bila prva i time stekla pravo da predstavlja osnovnu školu „Hristo Botev“ na Republičkom nadmetanju, koje će u maju biti održano u Novom Sadu.

A. Todorov

Foto: Fejsbuk stranica Plivački klub „Sveti Sava“ Pirot / iz lične arhive Sare Jelenkov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar