a

Jana Borisov bronzana u Sofiji

Atletičarka “Balkana” Jana Borisov osvojila je bronzanu medalju u disciplini skok u vis na dečjoj atletskoj ligi koja je minulog vikenda održana u Sofiji. Pored Borisove na nadmetanju u prestonici Bugarske koje je organizovao atletski klub “Prioriti Sport” učestvovala je i Natalija Ćirić. Ona je u svojoj uzrasnoj grupi, u disciplini skok u dalj, zauzela deveto mesto.

This image has an empty alt attribute; its file name is 93-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 94-1024x683.jpg

Osim nadmetanja u Sofiji, takmičarke Atletskog kluba “Balkan” nastupile su i na državnom prvenstvu u dvorani koje je održano u Beogradu. Osvajačica bronzanog odličja iz Sofije Jana Borisov je u skoku u dalj kod mlađih pionirki bila peta, dok je njena klupska koleginica Maša Milić u trci na 60 metara osvojila drugo mesto u svojoj grupi, ali nije uspela da se domogne finala.

This image has an empty alt attribute; its file name is 95-1024x683.jpg

Aleksandar Markov iz Atletskog kluba “Balkan” je u izjavi za FAR rekao da je zadovoljan nastupima mladih dimitrovgradskih atletičarki na takmičenjima u Sofiji i Beogradu, koja su ujedno označila i kraj dvoranske sezone.

Markov je istakao da atletičarima “Balkana” predstoji jednomesečna pauza, koju će, kako kaže, iskoristiti da se što bolje pripreme za predstojeće izazove, a prvi u nizu je atletski miting u Vidinu, u susednoj Bugarskoj.

A. Todorov

Foto: Atletski klub “Balkan” Dimitrovgrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar