Jana Borisov bronzana u Sofiji

Atletičarka “Balkana” Jana Borisov osvojila je bronzanu medalju u disciplini skok u vis na dečjoj atletskoj ligi koja je minulog vikenda održana u Sofiji. Pored Borisove na nadmetanju u prestonici Bugarske koje je organizovao atletski klub “Prioriti Sport” učestvovala je i Natalija Ćirić. Ona je u svojoj uzrasnoj grupi, u disciplini skok u dalj, zauzela deveto mesto.

This image has an empty alt attribute; its file name is 93-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 94-1024x683.jpg

Osim nadmetanja u Sofiji, takmičarke Atletskog kluba “Balkan” nastupile su i na državnom prvenstvu u dvorani koje je održano u Beogradu. Osvajačica bronzanog odličja iz Sofije Jana Borisov je u skoku u dalj kod mlađih pionirki bila peta, dok je njena klupska koleginica Maša Milić u trci na 60 metara osvojila drugo mesto u svojoj grupi, ali nije uspela da se domogne finala.

This image has an empty alt attribute; its file name is 95-1024x683.jpg

Aleksandar Markov iz Atletskog kluba “Balkan” je u izjavi za FAR rekao da je zadovoljan nastupima mladih dimitrovgradskih atletičarki na takmičenjima u Sofiji i Beogradu, koja su ujedno označila i kraj dvoranske sezone.

Markov je istakao da atletičarima “Balkana” predstoji jednomesečna pauza, koju će, kako kaže, iskoristiti da se što bolje pripreme za predstojeće izazove, a prvi u nizu je atletski miting u Vidinu, u susednoj Bugarskoj.

A. Todorov

Foto: Atletski klub “Balkan” Dimitrovgrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar