Svetosavski pečat Slobodanu Krstiću

Slobodan Bane Krstić, novinar i publicista koji živi i stvara u Nišu (poreklom iz Caribroda) dobitnik je “Svetosavskog pečata” na ovogodišnjem Svetosavskom sajmu knjiga u Nišu. Krstiću je ovo priznanje pripalo za knjigu – monografiju “Misija dostojna poštovanja” u izdanju niškog Narodnog pozorišta.

U jednoglasnoj odluci, članovi žirija ističu da i ovom publikacijom, Krstić na najbolji način afirmiše i baštini kulturnu tradiciju Niša.

This image has an empty alt attribute; its file name is 58-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 59-1-1024x683.jpg

U korice knjige “Misija dostojna poštovanja, na 740 strana sa brojnim fotografijama, ispisana je istorija Narodnog pozorišta iz Niša od 1988. do 2017. godine, čime se na kraju jednog i na početku novog milenijuma zaokružuje 130 godina rada ove pozorišne institucije, jedne od najstarijih u kulturi grada.

Pre “Misije dostojne poštovanja”, ovoj novinarski, pozorišni pregalac i hroničar, sa ovog Sajma poneo je još tri Svetosavska pečata. Prvi, 2013. za knjigu “Mare u laboratoriji života i režije” ,zatim 2015. za izuzetan autorski i izdavački poduhvat za knjigu “Opera i opereta u Nišu.” Svetosavskim pečatom nagrađen je i za knjigu “Novine i novinari” (2016), za koju je 2016 dobio nagradu za publicistiku Udruženja novinara Srbije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 60-1-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 61-1-1024x683.jpg

Ljubitelji knjige, a posebno pozorišne umetnosti nagrađeno delo Slobodana Krstića mogu naći i pročitati u Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu (Caribrodu).

Ovogodišnji Svetosavski sajam knjiga zatvara se 6. marta.

Izvor: FAR

Foto: DIP Production / S. Pavić

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar