Izbori 2020: DPB samostalno izlazi na izbore u Dimitrovgradu, u Babušnici sa SPS-om, u Pirotu podržava SNS

Demokratska partija Bugara održala je 4. marta u Dimitrovgradu konferenciju za medije povodom učešća na predstojećim lokalnim izborima u Srbiji. Novinarima se ispred ove partije, u prostorijama Kulturno-informativnog centra “Caribrod” obratio Nebojša Ivanov i to svega nekoliko sati pošto je predsednica Narodne skupštine Republike Srbije potpisala odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i opština.

Na izborima koji će biti održani 26. aprila ove godine, DPB će izaći pod sloganom “Sloboda”, objašnjavajući to nedostatkom osećaja slobode građana, pre svega u smislu izražavanja političke volje. Predsednik DPB-a, Nebojša Ivanov je istakao da su mnogi građani Dimitrovgrada ucenjeni i da žive pod pretnjom i strahom. On u odsustvu slobode i upotrebi ljudi u dnevno političke svrhe vidi jedan od razloga odlaska mladih iz Dimitrovgrada.

Novina je da će DPB u Babušnici, gde očekuje da osvoji od jednog do tri odbornička mesta, DPB nastupiti na izborima u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije, istakavši kao razlog korektan odnos lokalnog odbora SPS-a prema DPB-u i selima u kojima žive pripadnici bugarske zajednice. U Pirotu će ova partija podržati Srpsku naprednu stranku.

Što se tiče parlamentarnih izbora koji će biti održani istovremeno sa lokalnim i pokrajinskim, stav Demokratske partije Bugara, po rečima Ivanova je da svi treba da izađu na izbore, a na građanima je da slobodnom voljom odluče za koga će glasati da ih predstavlja u republičkom parlamentu. Na pitanje novinara da iznese stav u vezi izbornih uslova u Srbiji, Nebojša Ivanov nije želeo da se izjasni.

Novinar: Sergej Ivanov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
mart 2020

Napisao/la

Сергей Иванов е роден през 1975 година в Димитровград (Цариброд). Завършва Факултет по ветеринарна медицина и професионални курсове по опазване на околната среда, биологично производство и исползване на партиципативни методи в развитие на селските райони. Учредител е на природонаучно дружество „Натура Балканика”, както и на сдружението за развитие на биологично производство „Биобалкан”. От 2002 година активно участва в провеждане на много проекти в сферата на развитие на селските райони и особено в областта на опазването на местните породи домашни животни. Като студент е сътрудник на „Независне новине“ от Баня Лука. Автор е на няколко научни статии за опазване на генетични ресурси и документални филми за местните породи домашни животни. Със супругата си и двете деца отглежда магарета и овце във ферма край Цариброд. От 2018 година работи като журналист-сътрудник на портал ФАР.

Bez komentara

Ostavi komentar