a

Osmomartovski koncert Miloša Radovića u Bosilegradu

Povodom Međunarodnog dana žena, u ponedeljak, 9.marta, u 19:30 časova u Centru kulture u Bosilegradu biće održan koncert priznatog srpskog operskog pevača Miloša Radovića.

„Zajedno sa opštinom Bosilegrad, koja finansira ovu manifestaciju, obezbeđujemo najbolji poklon damama za 8. Mart. Ovaj mladi umetnik za bosilegradsku publiku izvešće gradske pesme, romanse i evergrin melodije.“ – rekao je direktor Centra kulture Voislav Božilov i pozvao sve dame da dođu na concert, koji će biti održan u njihovu čast.

Ulaz je basplatan.

Miloš Radović (bariton) je profesor pevanja. Studije solo pevanja je završio u klasi primadone Radmile Bakočević. Održao je više od 150 solističkih koncerata.  Pored klasičnog, operskog repertoara, izvodi starogradske pesme, napolitanske kompozicije, romanse, šlagere, evergrin melodije i tradicionalnu muziku, nacionalnih i svetskih autora.

B. Ivanov

Napisao/la

Božidar Ivanov je rođen 1970. godine. Iako ekonomista po profesiji, potpuno se posvećuje novinarstvu. Novinarsku karijeru počinje u Ustanovi Centar kulture Bosilegrad u organizacionoj jedinici Radio-televizija Bosilegrad od 1998. godine, gde kao novinar-voditelj već 18 godina učestvuje u stvaranju raznovrsnih radijskih i televizijskih emisija, reportaža i intervjua na bugarskom i srpskom jeziku. Posebnu pažnju posvećuje negovanju kulture i tradicije bugarske nacionalne zajednice u Srbiji. Novinar-voditelj od 1998. do 2016. godine u Radio Bosilegradu iza koga stoje sati i sati emisija, reportaža, intervjua... Saradnik Novinsko-izdavačke ustanove „Bratstvo“ i istoimenog nedeljnika na bugarskom jeziku. Saradnik elektronskih i štampanih medija u Srbiji i Bugarskoj, a posebno Radio-televizije Fokus, Televizije 017 i Bugarskog nacionalnog radija. Član NUNS-a, dobitnik novinarskih priznanja na domaćim i međunarodnim medijskim festivalima. Učesnik na svim BBC-ovim školama i aktivni učesnik u očuvanju informisanja na bugarskom jeziku preko Komisije za informisanje Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine Republike Srbije u predhodna dva saziva.

Bez komentara

Ostavi komentar