Na snagu stupile nove mere Srbije protiv koronavirusa

Mere koje je Vlada Srbije juče usvojila kako bi se suočila sa koronavirusom stupile su danas na snagu. Zabranjena su javna okupljanja u zatvorenim prostorijama sa više od 100 osoba, a međunarodni putni saobraćaj se preusmerava na glavne granične prelaze, saopštava Vlada Srbije, a prenosi RTS.

U Srbiji je do jutros u osam časova potvrđen slučaj Covida-19 kod 19 osoba. Kako bi se usporilo širenje koronavirusa, preduzete su posebne mere.

Na osnovu stava epidemiologa, u ovom trenutku nema obustave nastave, ali se nastavlja intenzivno praćenje situacije u vrtićima, školama i na univerzitetima.

Vlada Srbije je apelovala na građane da prilikom organizacije privatnih događaja kao što su svadbe, krštenja, i slične manifestacije sa većim brojem ljudi, da ti događaji budu organizovani u skladu sa odlukom koja se odnosi na javne skupove.

Građani koji imaju simptome koje izaziva koronavirus ne treba da idu u domove zdravlja ili bolnice, već bi trebalo da se obrate dežurnom epidemiologu na neki od dostavljenih telefona.

Za bliže informacije kontaktirati brojeve telefona +381 64 8945-235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, Ulica dr Subotića 5, broj telefona +381 11 2684-566 ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj građani borave.

Izvor: RTS / srbija.gov.rs

Foto: pixabay.com

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar